inno-logo
Onze succescases

Ontdek de succesvolle oplossingen van Innolabel

Door onze expertise en innovatieve oplossingen hebben wij de afgelopen jaren verschillende succesvolle cases voltooid. Hierdoor hebben wij bewezen dat onze op maat gemaakte oplossingen kunnen bijdragen aan het succes van bedrijven in verschillende sectoren.

Wij blijven ons voortdurend ontwikkelen en nieuwe oplossingen bieden om de groei van onze klanten te stimuleren. Bij Innolabel geloven wij dat het leveren van hoogwaardige producten en diensten essentieel is voor het succes van onze klanten. Daarom werken wij nauw samen met onze klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen en hen te voorzien van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan hun eisen en verwachtingen.

Onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten heeft ons in staat gesteld om duurzame relaties op te bouwen met onze klanten. Wij streven ernaar om onze klanten te ondersteunen bij het behalen van hun doelen en het succes van hun bedrijf te vergroten. Bij Innolabel zijn wij trots op onze succesvolle cases en zetten er dan ook een paar in de kijker.

VisionLab monitort de levensduur van ventielen en filters

VisionEC-Lab Ltd. met 14 jaar ervaring in het Laboratory Field heeft een nieuwe lijn van lab producten aangekondigd, welke u veiligheid en comfort bezorgen in uw laboratorium. Met hun bestaand breed product portfolio wereldwijd verkrijgbaar, zetten zij zich ook in voor de verbetering van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe productlijnen.

Hun veiligheidsproducten worden gebruikt in chromatografische systemen, allen met als doel de werknemers te beschermen voor schadelijke gassen, om dit te bewerkstelligen maken ze gebruik van de Timestrip tijdsindicatoren op de ventielen en de adsorberende filters, gezien beide een levensduur hebben van 6 maanden!

TimestripPlus voor transport medische producten

Micreos Human Healthcare – Gladskin heeft gekozen voor de TimestripPlus labels met temperatuurgrenzen van 30°C en 38°C om tijdens het transport van hun producten de temperatuur te controleren. Deze labels bieden een eenvoudige en visuele manier om de temperatuurcondities te monitoren en zo de kwaliteit en werkzaamheid van hun producten te waarborgen.

De TimestripPlus labels zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk af te lezen en te interpreteren. Ze veranderen van kleur wanneer de temperatuur de vooraf ingestelde grenzen bereikt of overschrijdt. Dit stelt Micreos Human Healthcare – Gladskin in staat om snel te zien of de producten zijn blootgesteld aan temperaturen die buiten de optimale range vallen.

Door het gebruik van deze labels kunnen ze proactief reageren op eventuele temperatuurschommelingen tijdens het transport. Als een label aangeeft dat de temperatuur buiten het gewenste bereik is geweest, kunnen passende maatregelen worden genomen om de kwaliteit en werkzaamheid van de producten te waarborgen voordat ze bij de eindgebruiker aankomen.

TimestripPlus voor temperatuurcontrole toners

Bij Xeikon maken we gebruik van de geavanceerde Timestrip Plus smartlabels om de warmtebelasting van onze verpakkingen gedurende de volledige logistieke keten te monitoren. Deze slimme labels zijn ontworpen om de temperaturen nauwkeurig te meten en te registreren, zodat we de kwaliteit en integriteit van onze producten kunnen waarborgen.

”Door de Timestrip Plus smartlabels op onze verpakkingen te plaatsen, kunnen we real-time gegevens verzamelen over de omgevingstemperatuur waaraan de producten worden blootgesteld tijdens het transport. Dit stelt ons in staat om potentiële risico’s op oververhitting of afkoeling te identificeren en tijdig maatregelen te nemen om de optimale condities te handhaven.”

TimestripPlus gedurende transport

Om de optimale temperatuurcondities tijdens het transport van onze producten te waarborgen, hebben we zorgvuldig overwogen welke maatregelen we moesten nemen. Na grondig onderzoek en overleg hebben we besloten om TimestripPlus-labels aan onze producten toe te voegen, die een temperatuurgrens van 20°C hanteren.

Deze TimestripPlus-labels zijn een effectief middel gebleken om de temperatuur tijdens transport te monitoren en te beheersen. Ze zijn ontworpen om de duur en de mate van blootstelling aan ongewenste temperaturen te meten. Door het aanbrengen van deze labels op onze producten, kunnen we de temperaturen gedurende het hele transportproces nauwlettend in de gaten houden.

TimestripPlus 8°C 48u in transport

Delital Foodservice gebruikt de TimestripPlus bij gekoelde zendingen, zodat de ontvanger een controle middel heeft dat de zending goed geconditioneerd geleverd is en de temperatuur tijdens het transport niet te hoog is geweest.

De TimestripPlus label is bijzonder eenvoudig in gebruik en heel visueel toegankelijk voor iedereen.

Tempmate S1 voor transporten naar het Midden-Oosten

Regelgeving rond de logistiek van medische producten wordt almaar strenger, zo is het ook vaak een vereiste om temperatuur te meten gedurende transporten.

In dergelijke gevallen eist de ontvanger dat op het moment van levering er een duidelijk onomkeerbaar bewijs is dat de temperatuur gedurende gans het transport gerespecteerd is.

Gezien we zendingen doen naar het Midden-Oosten moet het een zeer eenvoudig, autonoom systeem zijn en single use gezien we de devices niet kunnen recupereren, daarom maken we gebruik van de Tempmate S1 logger die eenvoudig en compact toe te voegen is aan elke zending en bij ontvangst visueel weergeeft of de temperatuur ok is, verder rolt er na het inpluggen via USB een automatische PDF uit met alle nodige data.

Het is eenvoudig, accuraat en makkelijk in gebruik en geeft ons de nodige bewijskracht ingeval van claims

Temperatuurmonitoring in warehouse

Gebroeders Vos Transport in Zaltbommel maakt gebruik van de Blulog oplossing om de warehouses real time te monitoren en zo constant op de hoogte te blijven mocht er een inbreuk zijn op de vooraf ingestelde temperatuurgrenzen. Zo blijft er ook controle tijdens weekends en vakantieperiodes en worden de bevoegde mensen verwittigd mocht er wat misgaan!

Temperatuurcontrole tijdens transport van vis en seafood

Pittman Seafoods, een vooraanstaand bedrijf in de vis- en zeevruchtensector, heeft zich gecommitteerd aan het waarborgen van de hoogste kwaliteit van hun producten tijdens het transport. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur gedurende het gehele traject wordt gerespecteerd, voegt het bedrijf aan elke overzeese zending vis of zeevruchten een Tempmate S1 datalogger toe.

De Tempmate S1 datalogger is een geavanceerd apparaat dat speciaal is ontworpen voor temperatuurregistratie in logistieke processen. Het apparaat registreert voortdurend en nauwkeurig de temperatuurwaarden tijdens het transport. Hierdoor kan Pittman Seafoods gedetailleerde en betrouwbare informatie verkrijgen over de omgevingscondities waarin hun producten zich bevonden.

Temperatuurcontrole op de treinen van Thalys

RAILREST is verantwoordelijk voor de catering op de treinen van THALYS.
Omwille van de gezondheid van de passagiers, is het belangrijk dat de kwaliteit van de voeding gegarandeerd is.

Om dit te garanderen, hebben THALYS en het kwaliteitsdepartement van RAILREST de Bluetooth loggers Verigo van INNOLABEL geïnstalleerd op de treinen. Deze applicatie maakt het mogelijk om constant de temperatuur van de koelkasten te bewaken en op deze manier zeker te zijn dat er geen excursies plaats vonden in de koude keten.

Alle personeelsleden aan boord van de Thalys hebben de Verigo applicatie geïnstalleerd op hun tablet. Na het openen van de applicatie gaat al de rest automatisch, het personeel moet niets anders doen. De data wordt automatisch naar de cloud verstuurd, er wordt verwittigd als er een inbreuk
gepleegd is op de temperatuurgrenzen van de koude keten, de temperatuur kan afgelezen worden, etc..


Deze oplossing is zeer makkelijk in gebruik en ze
er compleet in zijn mogelijkheden.

Switrace loggers voor controle temperatuur koelkasten in ziekenhuis

AZ Sint Maarten (deel van de Emmaus groep)

In de apotheek van AZ Sint Maarten wordt gebruik gemaakt van de Switrace iPlug temperatuurloggers, teneinde de koelkasten te controleren op hun temperatuur.

Het is een eenvoudige manier om een permanent zicht te hebben op de temperatuur, gezien de logger ook beschikt over een display en het een automatische pdf uitrolt na hem ingeplugd te hebben.

Het doel was eenvoudig, accuraat en transparant te werk te gaan.

Mocht het nodig zijn kunnen dezelfde loggers ook gebruikt worden voor intern of extern transport, dus een veelzijdige oplossing.

Micreos Human Health controleert de temperatuur van zijn producten met de HTA-INNO38 indicator

Micreos Human Health ontwikkelt doelgerichte antibacteriële producten voor de humane gezondheid gebaseerd op hun endolysin technologie.

Micreos heeft zijn eigen productie sites voor endolysins in Bilthoven, en voor phages in Wageningen. Ze beschikken over hun eigen research teams in Nederland en Zwitserland en hebben commerciële teams in Nederland, Duitsland, Zweden en USA, met een global distributor network.

Zij ontwierpen een waarschuwingskaart met een temperatuurlabel, die de ontvanger verwittigt mocht er een temperatuursoverschrijding hebben plaatsgevonden gedurende het transport.

Zie hier het voorbeeld van de kaart voorzien van een 38°C HTA-INNO38 indicator:

Freshcode label voor het versturen van bloed per post

Voor het versturen van bloed per post is de Varcode een hele charmante en betaalbare oplossing.

Temperatuur monitoring tijdens transport is een hele belangrijke processtap voor bloed en andere lichaamsmaterialen.

Wanneer het bloed aankomt in het lab, wordt de Varcode onmiddellijk gescand, alle data worden automatisch geïmplementeerd in ons systeem, waarbij we onmiddellijk kunnen checken of de status van het bloed goed is, doordat de temperatuur binnen de grenzen getransporteerd is.

Dit gebeurt in een oogwenk en geeft dus geen bijkomende werkdruk, daarenboven garandeert het een correcte diagnose van het bloed.

Electronische label tijdens transport

Warren Pieterse van Benckmar, een toonaangevend bedrijf in de logistieke sector, benadrukt het belang van het gebruik van elektronische labels om de temperatuur van producten tijdens transport nauwlettend in de gaten te houden. Deze innovatieve technologie, zoals de INNOcheck, speelt een essentiële rol bij het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van goederen tijdens het logistieke proces.

Het monitoren van de temperatuur tijdens transport is van cruciaal belang voor producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen, zoals bederfelijke goederen, farmaceutische producten, verse voedingsmiddelen en chemische stoffen. Het handhaven van de juiste temperatuur gedurende het hele transport is essentieel om de integriteit en houdbaarheid van deze producten te waarborgen.

Controleer het tijdig vervangen van een filter

Filters spelen een cruciale rol bij het handhaven van de optimale werking van verschillende toestellen. Ze dienen als een barrière tegen ongewenste deeltjes, zoals stof, pollen, bacteriën en andere verontreinigingen, die anders in het systeem zouden kunnen doordringen en schade zouden kunnen veroorzaken. Door deze ongewenste deeltjes te filteren, voorkomen filters verstoppingen, verminderen ze de slijtage van onderdelen en dragen ze bij aan de langdurige prestaties van het apparaat.

Een regelmatige vervanging van filters is van groot belang om de optimale werking van toestellen te behouden. Na verloop van tijd raken filters verzadigd en verliezen ze hun effectiviteit.Het negeren van het tijdig vervangen van filters kan resulteren in verschillende negatieve gevolgen. Het kan leiden tot verminderde prestaties, een kortere levensduur van het apparaat en zelfs tot dure reparaties of vervanging van het gehele toestel.

Om te zorgen voor een optimale werking van toestellen is het raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot het vervangen van filters op te volgen. Airwatec voegt dit standaard toe aan zijn product Cintropur Trio UV , teneinde deze controle te beheren!

Gebruik van de Timestrip bloedlabel voor temperatuurmonitoring van bloedzakken

Reeds veel ziekenhuizen in Vlaanderen en Wallonië maken gebruik van de Timestrip bloedlabels om permanent de temperatuur te monitoren van de bloedzakken.

Uit studies van de ziekenhuizen is gebleken dat het een zeer handige tool is om de temperatuur te bewaken op productniveau, gezien de label op de bloedzak wordt aangebracht is er nooit geen onbewaakt moment meer en kan er  met een gerust hart beslist worden of het bloed goed bewaard is op elk moment. Hier een beknopte lijst van enkele ziekenhuizen die gebruik maken van deze applicatie:

 • AZ Sint Lucas, Gent
 • AZ VESALIUS, Tongeren-Bilzen
 • AZ Sint Elisabeth, Herentals
 • IMELDA Ziekenhuis, Bonheiden
 • CH JOLIMONT,
 • MILITAIR HOSPITAAL, Neder Over Heembeek
 • ZOL, Limburg
 • CHU Liège, Luik
 • Medlon, medische diagnostiek
 • Instituut Tropische geneeskunde, Antwerpen
 • Clinique Saint Jean – Kliniek Sint Jan
 • AZ Heilige Familie, Rumst

BluLog Real Time logger zorgt voor de kwaliteit van vis, schaal- en schelpdieren

Hygiëne speelt een uiterst belangrijke rol als het gaat om vis, schaal- en schelpdieren. Niemand komt graag in contact met de geur of bacteriën van bedorven vis. De viswinkel VIS & DIS stelt kwaliteit boven alles. Ze willen ervoor zorgen dat al hun producten zo vers mogelijk zijn wanneer de klant ze komt kopen. Daarom is het cruciaal dat hun producten op de juiste temperatuur blijven. Hoe controleren ze dit?

In elke koeltoog hebben zij een BluLog Real Time logger geplaats. Deze logger werkt volledig draadloos en ontvangt temperatuur data tot op een afstand van maar liefst 700m.De logger is gekend voor zijn hoge precisie, hij meet namelijk de temperatuur van 0°C tot 30°C met een precisie van 0.2°C, tussen de extreme temperaturen van -40°C tot 70°C meet hij op de 0.5°C precies!

Via een SMS of e-mail krijgen de uitbaters van de VIS & DIS een notificatie zodra een temperatuur limiet overschreden is.

Timestrip-technologie onderstuent kritieke processen bij de bloedbank van het Militaire Ziekenhuis

Militair Hospitaal Koningin Astrid te Neder-Over-Heembeek:

Het Militair Hospitaal Koningin Astrid, onderdeel van Defensie, heeft verschillende activiteiten op het gebied van consultaties, hospitalisaties, expertises en wetenschappelijk onderzoek. Het centrum van brandwonden en de bloedbank zijn twee belangrijke afdelingen. De instelling voor bloedtransfusie krijgt haar bloed- en plasmasubsidies via het burgerpersoneel en haar actieve militaire staf. Zo werken zij actief mee aan de behandeling van patiënten van het brandwondencentrum en van hemato-oncologisch centrum van het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en redden zij levens van hun collega’s tijdens een buitenlandse opdracht.

Huidige situatie:

Bloed wordt opgevangen en direct afgekoeld tot +4°C. Na dit proces worden de bloedzakken voorzien van identificatielabels en opnieuw opgeslagen in koelcellen bij +4°C tot ze gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor bloedplasma dat wordt bewaard bij -80°C, de bloedplaten worden bewaard bij +22°C. Al deze thermostaatgestuurde cellen zijn digitaal gecontroleerd.

Soudal Group maakt gebruik van de Liquid Crystal Temperatuur Indicator

Soudal group is de grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuimen in Europa. Omdat zij veel werken met chemische stoffen is het belangrijk dat zowel de gebruiker als Soudal zelf deze stoffen kunnen controleren op indicaties zoals temperatuur. Hoe doen ze dit?

Het label zal gebruikt worden om de gebruiker visueel duidelijk te maken of de component de geschikte temperatuur heeft alvorens deze te gebruiken. Deze producten bevinden zich in het gamma van de 2 component lage druk polyurethaan spray systemen.

De liquid crystal temperatuur indicator maakt gebruik van kleurverandering om de temperatuur te indiceren. Deze label is bovendien ook te customizen aan elke klant zijn verwachtingen. Meer weten over dit product?