inno-logo
Producten

Timestrip® Blood Temp 10

Timestrip Blood Temp 10 bloedzak indicator is ontwikkeld voor gebruik in bloedbanken en transfusiecentra.

Timestrip Blood Temp wordt gebruikt tijdens het stockeren en transporteren van bloed, dit om aan te tonen of bloedproducten nog kunnen teruggenomen worden ingeval ze niet gebruikt zijn.

Door de knop in te drukken, wordt de Blood Temp geactiveerd en duidt hij eenvoudig en duidelijk aan of de kerntemperatuur van het bloed zijn temperatuursdrempel heeft overschreden.
Eenvoudig te lezen: 
De TimestripPlus bloodzak indicator verandert van wit naar blauw wanneer de kerntemperatuur van de bloedzak de 10 °C heeft overschreden.
Deze onomkeerbare go/no-go indicator maakt het eenvoudig om temperatuuroverschrijdingen vast te stellen en te beoordelen.

Naast de BT10 is er ook een BT6, dit voor storage te controleren en dus de 6°C temperatuurgrens.

Kenmerken:

Kwaliteitsgarantie

Geproduceered onder ISO9001:2008 en ISO13458:2003. CE goedgekeurd

Temperatuursgrens

Blood Temp 10 – Drempel van 10°C

Traceerbaarheid

Uniek serie nummer op elk produkt

Afmetingen

32mm x 19mm, blister hoogte  2.5mm-3.0mm

Activatie manier

Een  manuele activatie knop aan de bovenkant  – het ‘On’ venster verandert van geel naar groen als bevestiging van activatie.

Temperatuur Accuraatheid

+/-0.5°C

Indicatie

Een blauwe kleur verschijnt in het tweede venster als er zich een temperatuurinbreuk heeft voorgedaan.  Elk blauw, volledig of gedeeltelijk, betekent een overschrijding.

Indicator Type

Onomkeerbaar,  single use.

Video van de toepassing in het Militaire Ziekenhuis.

Op het Medical Cold Chain Congres op 13 mei 2013 is dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken toegelicht, voor hen die er niet bij waren kunnen volgende presentaties bekeken worden:

– Timestrip : algemene informatie van de nieuwe bloedlabel
Rode Kruis Vlaanderen : de koude keten van het bloed en de regels en vereisten hieromtrent
– AZ ST Lucas Gent: de praktijkervaring omtrent de toepassing van de Timestrip labels in de bloedbank

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden maakte een evaluatie van het gebruik van de Timestrip label, zo zien ze dat ze door het gebruik van de labels hun temperatuurcontrole goed in de hand hebben en beter kunnen garanderen, bekijk even de presentatie

Timestrip Blood Temp is een compacte, eenmalig te gebruiken indicator voor het bewaken van bloedtemperatuur. Met een simpele knopactivatie verandert de indicator van wit naar blauw zodra de temperatuur boven de 10°C stijgt, waardoor temperatuuroverschrijdingen direct zichtbaar worden. 

De indicator voldoet aan strenge kwaliteitsnormen, is voorzien van unieke serienummers en heeft een nauwkeurigheid van +/- 0,5°C. Het gebruik van Timestrip Blood Temp waarborgt de temperatuurintegriteit van bloedproducten en is gedocumenteerd in praktijkervaringen, zoals in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. 

Een betrouwbare oplossing voor het handhaven van kwaliteitsnormen in de medische sector.