inno-logo
Producten

Smart Tag

Varcode’s gepatenteerde Smart Tag™ slimme barcode labels zijn een revelatie in de TTI (tijd-temperatuur-indicator) technologie.
Door het linken van temperatuur metingen aan de data van een barcode, heeft Varcode een low-cost maar data-rijk en makkelijk te gebruiken oplossing ontwikkeld voor koude keten monitoring.

De Smart Tag label is gebaseerd op een chemisch proces dat een waardeverandering ontlokt in de getoonde barcode telkens wanneer er een inbreuk wordt gepleegd op enige multiple pre-set temperatuursgrenzen. De label wordt geactiveerd door een tab uit te trekken, daarom is er geen speciale storage vereist. 

De label kan zo veel gelezen worden als gewenst gedurende de gehele koude keten : vanaf het moment van activatie tot aan de retail ontvanger.
De slimme barcode kan gelezen worden door zowel een standaard barcode reader als een iOS of Android gebaseerde smartphone of tablet.  Het gebruik van een standaard barcode reader verzekert niet alleen een snelle en accurate lezing, maar tevens ook een  makkelijke integratie in de bestaande bedrijfsprocedures zonder enige aankoop van infrastructuur of andere investeringen.

Smart Tag kan zoveel gelezen worden als gewenst gedurende de gehele koude keten.

Varcode heeft de Tijd-Temperatuur-Indicator (TTI) technologie naar een nieuw niveau getild met hun gepatenteerde Smart Tag™ slimme barcode labels. Deze innovatieve labels hebben de manier waarop we koude keten monitoring benaderen veranderd door temperatuurmetingen te koppelen aan barcodegegevens, waardoor een betaalbare, gegevensrijke en gebruiksvriendelijke oplossing is ontstaan.

De Smart Tag-labels zijn gebaseerd op een chemisch proces dat een waardeverandering in de getoonde barcode veroorzaakt wanneer de vooraf ingestelde temperatuurgrenzen worden overschreden. Het unieke aan deze labels is dat ze geactiveerd worden door simpelweg een tab uit te trekken, wat betekent dat er geen speciale opslagvereisten zijn. Dit maakt ze uiterst praktisch en gebruiksvriendelijk.

Gedurende de hele koude keten, vanaf het moment van activering tot aan de ontvangst in de detailhandel, kunnen de slimme barcodes zo vaak worden gelezen als nodig is. Ze kunnen worden gescand met standaard barcodelezers, wat niet alleen zorgt voor snelle en nauwkeurige gegevensregistratie, maar ook voor naadloze integratie in bestaande bedrijfsprocessen zonder extra infrastructuurkosten of investeringen.

Deze labels bieden een waardevolle oplossing voor verschillende sectoren, waaronder voedsel- en drankdistributie, farmaceutische industrie en meer. Ze zorgen ervoor dat temperatuurafwijkingen tijdens het transport onmiddellijk worden gedetecteerd, wat de kwaliteit en veiligheid van producten waarborgt. Bovendien kunnen ze worden gelezen met iOS- en Android-gebaseerde smartphones en tablets, wat extra flexibiliteit en gemak biedt voor gebruikers.

Varcode’s Smart Tag slimme barcode labels hebben de lat hoger gelegd voor koude keten monitoring en blijven een cruciale rol spelen bij het waarborgen van de integriteit van temperatuurgevoelige producten tijdens hun reis van productie tot eindgebruiker.